среда, 12. август 2015.

Par interesantnih deljenja - nije sve onako kako se čini

Blog o preferansu polako počinje da živi " punim plućima ." Sve više igrača nam šalje primere iz igre , neki traže mišljenje da li je neko pogrešio , da li je bilo pada prolaza.
 Kontra na betl
Prvi kaže dalje , drugi kaže 2 , treći 3 , drugi  dalje. Lider kupuje 8 i 10 tref . U rukama tog trenutka ima
A pik , 7, 8, 9, K herc, Q ,10, 8 tref , K, J, 9 , 7 karon . Razmišlja , da li da ostavi dva vidjena pada u trefu ili da izbaci 2 trefa i da ostavi solo asa pik, odlučuje se da ostavi dva trefa. Betl , prvi pratilac kontra , može kontra .
 Kontraš polazi iz Q herc , saigrač se podvlači J, lider baca 8 herc . kontraš vuče Q karo , saigrač as karo lider K karo. sada treba odigrati kroz lidera i on vuče , očigledno solo , asa tref, lider baca 10 , drugi pratilac K tref. Opet vuče kroz lidera , 8 karo , lider 7 , kontraš kašira pika Q . U rukama ima 7,  9, 10 , K pik,
 dva karona koje kontraš nema , i as herc . Mora da vuče pika i lider prolazi . Ako dodamo da je bila i refa , lider je čašćen sa 48 bula i napravio je razliku od 96 bula u odnosu na kontraša , a nijedan štih supe.
 Opet ona priča , kontra na betl je pokušaj da dokrajčite protivnika , ali često ga vratite u život . Šta ako vam saigrač ima sans , ali u najdužoj boji nema A . kako da vam vrati igru , čak i kad znate kako da oborite lidera .

Sans - dolaz na drugom mestu
Dalje , dalje , 2 , lider kupuje na trećem mestu 10 tref i 8 pik. Sans kaže bez ikakvog razmišljanja , previše brzo da ne bi bilo upadljivo. Prvi pratilac kaže pratim i već mu se smeška brk jer u rukama ima pet herčeva sa A, K , Q. Pratim , čuje na drugom mestu i nada se da taj ima bar jednog asa , bar će , možda , i uzeti 4 štiha. Može , može i levi polazi iz K tref.  Lider uzima i nosi 10 štihova .
 1) na drugom mestu , na sans , ne dolazite ako nemate asa
 2) ako ste već i došli na neka 2 treća kralja i treću damu  onda ste verovatno pali jer lider ima jednu boju koja mu je duga i dva solo keca. Ako imate dve slabe boje , krenite iz njih , ne polazite iz svog rezona nego tražite rezon saigrača , možda i upali. Možda bi trebalo da se u ovakvim situacijama uvede i duplo padanje za onoga koji napravi ovakvu brljotinu.
                               


Rekontra tref , "za vadjenje."
Igra se za još osam bula , sam kraj partije. Prvi je na  +60 , drugi +20 , treći je na  - 160 . NAJGORI U TOM TRENUTKU SE PRVI PITA - u rukama ima A J 9,8,7, karo, A pik , A herc i Q , 10 , 8 tref. Kaže igra , dobra, dobra. Igra tref !?!?!? Prvi prati , drugi prati , može , kontra , rekontra. Sve ili ništa ...
 Prvi pratilac ima u rukama duplog kralja karon, treću belu pik, četvrtu belu herc i 7 adut - tref.
 Kontraš ima A, K , J, 9  adut - tref, solo Q karon , treći J herc,  drugi J pik,
 Lider , naravno , kreće iz A karo , uzima štih, pa J karo , kontraš seće štih prvog , vraća pika , lider uzima asom, vraća karona , seku oba pratioca i on ima svojih 6 jer kontraš ima još A, K adut i to je sve.
 Najgori se spušta 480 - 192 , tj. 288, kontraš pada 288 , a onaj koji je vodio i dalje je na istom , ali sad je situacija na "semaforu " nekada najgori je sada na + 128 , bivši vodeći je i dalje na + 60 , a kontraš je sad na  - 268. I dalje se igra za 80, a da se kompletira drama , onaj sa +60 ima igru karon u poslednjoj ruci , prati ga trenutno vodeći i nosi 2 štiha, tako da na kraju imamo rezultat + 144, +124, - 268. Em je izgubljeno 2 mesto , em je i prvi završio kao drugi. Nekad nije sve onako kako nam se čini , a nekada se trećem može učiniti i da je nameštaljka u pitanju. kada je malo bula do kraja partije , budite i praktični .
  ZAHVALJUJEMO IGRAČIMA SA SAJTA PROFIPREF NA POSLATIM PRIMERIMA, OČEKUJEMO JOŠ INTERESANTNIH DELJENJA . HVALA
                                             



12 коментара:

  1. Postovani , da li ste Vi iz Baden Badena ?

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Hahhahaha, derem vas stalno! O tvojim dolazima da i ne govorim!

    ОдговориИзбриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  8. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  9. Poslednji put ste igrali preferans pre 6meseci,a juče smo Vas ucili ponovo licitaciji

    ОдговориИзбриши