уторак, 7. јул 2015.

BETL again ili DEEP problem

Ovaj tekst nastao je zahvaljujući igraču sa nadimkom DeepDrunk , počto je on tražio komentare za jednu kontru na betl i postavio sliku  drugog betla , na društvenoj mreži.
Da krenemo od onog dokumentovanog fotografijom.
                                 
Lider kupuje u licitaciji K herc i 9 tref. Prvi igra desni , a levi  je licitirao do 4 ( herc ) . Prvi polazi solo kartom , Q herc. Drugi bi trebalo da to preuzme asom , ali vidjen je K herc u licitaciji. Pošto je prvi izašao iz Q herc , onda mora da propusti. Igra ostaje kod desnog, i on može to da vidi na dva načina. " Pušta me , mora da nema neku boju, a ja imam 4 trefa, moguć je pad 4 as tref. A možda nije uzeo štih  jer je licitirao 4 verovatno ima 4 asa herc i obara ga , ako je sačuvao trećeg popa. Idem sitnim pikom , pa da vidimo."
         Možda vam se čini da će lider teško da ostavi trećeg K herc koji je vidjen, ali , često se dešava da lider ostavi vidjen pad , a ako je prvi , ume da krene i iz podvale , odnosno sitnom u toj boji , sa idejom neće vratiti , ubedjeni su da sam izbacio krupnu. 
Desni vraća 10 pik i levi  preuzima igru. On može da zaključi : pošao je iz solo , pa vraća najkraću, lider je , možda ostavio trećeg K herc , mora da se proveri. Polazi iz J herc , lider baca 7 , desni izbacuje K pik. Drugi pratilac vuče herca ponovo , lider baca asa karon , desni baca kralja tref. Dakle , desni ima 1 herca, 2 pika i sedam karata u trefu i karonu. Ne baca karona , to ne znači da je ta boja kraća , nego da u karonu ima 7 ili 8. Lider posle izbačenog asa karon ne spušta karte, ima i dalje pad. Dakle, lider ima 3 pika , dva herca i jednog je bacio , ima , verovatno tri karona , asa je odbacio, da ih ima četiri ne bi to odbacivao, a naročito ako ima 4 as  sa kraljem, jer bi tako samo pokazao gde mu je pad. Lider , verovatno ima u rukama još 2 karona i 2 trefa. Sedmicu tref vidi, desni je odbacio kralja tref, znači nema 8. To znači , ili da lider ima još tri trefa , 8,9 10 , a možda i asa . Levi  vuče pika , lider baca manjeg, desni odbacuje Q tref. Sada dolazimo do jednog javljanja koje nije spomenuto u prvom tekstu o betlu. Ako imate 2  u nekoj boji , bacate veću kartu , pa manju u toj boji. Ako imate tri bacate manju pa veću. Retke su situacije da neko treba da kašira 4 karte u nekoj boji , ali dešavaju se. Levi vuče pika ponovo, lider odgovara , desni baca J tref. Sada dolazimo do spomenutog javljanja. desni nije bacio manju pa veću, nego veću pa manju, a ima i treću, znači ima i četvrtog trefa, 9 ili 10 , a lider ima 8,9 ili 8 ,10. Zato je desni bacao veću  pa manju, ali kad ima  trećeg trefa, na osnovu njegovog javljanja zna se da ima i četvrtog . Levi je na potezu , u rukama ima još A herc, herca nema više niko sem njega, dva karona, lider je odbacio asa karo i sedmicu tref, ali zna da desni ( prvi ) ima još jednog trefa koji nije 8. Drugi vuče asa herc, lider izbacuje 9 tref, desni 10 tref i situacija je jasna. Drugi vuče 7 tref, lider baca 8 i pada jer desni više nema trefova. 
Neko će reći da je došlo do nepotrebnog komplikovanja, drugi je trebalo da vrati karona, desni preuzima , vuče drugi, pa treći put i lider pada. Lepo , ali desni polazi iz solo karte , u boji gde je kupljen kralj. Lider je mogao da ostavi kralja herc, mora da se proveri. Prilikom provere odbaciće jedan pad, možda ima asa tref, možda asa karon, možda oba , desni na osnovu 2 karona koje ima u rukama, karona bi igrao naslepo, a vidi dva potencijalna pada, jedan je K herc, drugi je u trefu gde je lider kupio 9 , a levi ima 7.
Šta bi bilo da je desni dao kontru. Pošao je iz solo karte, herc, levi mora da pusti. Desni pika , levi uzima i vuče herca, jednom se desni kašira , levi ponovo herca, kaširaju se i lider i desni. Levi počinje da misli da je već zabrljao, ali da proba da popravi vuče karona. Doći će do situacije da desni povuče trefa i levi baca solo 7 tef, nema više pada. Ovaj deo teksta je uvod u sledeći, gde će se analizirati jedna kontra na betl i šta znači kad kontraš kaže KONTRA , na betl. Vidimo da bi u ovoj ruci lider , verovatno prošao, jer kad pad nije treći  kralj herc, onda je ili karo ili tref. još lepše , ima solo kartu, sedam tref i daje direktan prolaz lideru kada je povuče želeći da preda igru kontrašu. KONTRA na betl znači obaram ga . U primeru koji smo ovde analizirali vidimo da levom ne pada ni na kraj pameti da lider ima as tref i karo. A i zašto bi ?




Нема коментара:

Постави коментар